Burns për "zhvatjen": Zaev të kerkoj përgjegjësi nga zyrtarët qeveritarë

 

safe image

Ambasadorja e re i Shteteve të Bashkuara, Kate Burns, në një intervistë ekskluzive për Alsat, duke komentuar mbi skandalin me "zhvatjet", e cila përfshin akuzat për përfshirjen e mundshme të prokurores speciale Katica Janeva ka deklaruar se pozicioni i SHBA është që të ketë një hetim të plotë, të shpejtë dhe një hetim transparent, dhe i bëri thirrje Kryeministrit Zaev që të kërkojë përgjegjësi nga zyrtarët qeveritarë.
 
Burns vuri në dukje se ata mbështesin luftën kundër korrupsionit, por theksoi se ende ka shumë punë për të bërë në atë zonë.
 
- Këto janë akuza shumë serioze, dhe në të gjitha rastet kur ka pohime për korrupsion dhe shpërdorim të detyrës, ne mbështesim një hetim të plotë, të shpejtë dhe transparent. Është jashtëzakonisht e rëndësishme që, në çdo rast, me pretendime të tilla, këta individë duhet të mbahen përgjegjës dhe Qeveria të ndërmarrë veprime. Ne i mirëpresim dhe mirëpresim hapat e ndërmarrë nga Qeveria për t'i dhënë fund korrupsionit dhe për të luftuar mosndëshkimin. Por ka ende punë që mund të përfundojë. Ne do të vazhdojmë t'i nxisim Kryeministrit Zaev që të kërkojë përgjegjësi nga të gjithë zyrtarët qeveritarë dhe për të siguruar që pavarësisht nivelit të zyrës, njerëzit duhet të kenë besim në institucionet qeveritare dhe çfarë mund të bëjnë ata për ta. - thotë Kate Burns, ambasadore amerikane.