Navalny po padit burgun sepse nuk i ka dhënë Kuranin Famëlartë

Lideri rus i opozitës Alexei Navalny tha sot se ai po padit burgun sepse nuk e mori Kurani Famëlartë që kërkoi në fillim të agjërimit të Ramazanit.
 
"Kush do ta kishte menduar që procesi i parë gjyqësor kundër kolonisë do të ishte për shkak të Kuranit Famëlartë?", Tha Navalny, i cili ka qenë në grevë urie që nga 31 Marsi, në Instagram.
 
Sipas tij, librat që ai solli kur ai erdhi në koloninë e burgut në fillim të marsit nuk i janë dorëzuar ende sepse ato duhet të "kontrollohen për ekstremizëm", një procedurë tre-mujore.
 
“A do të kontrolloni nëse Kurani Famëlartë është ekstremist?
POLITICS-NAVALNY
 
Është budallallëk dhe i paligjshëm ", deklaroi ai dhe shtoi se" kjo është arsyeja pse ai i dërgoi një kërkesë drejtorit dhe ngriti një padi ".
 
Kritikuar për qëndrimet raciste gjatë viteve 2000 dhe për pjesëmarrjen në demonstrata të ekstremit të djathtë, Navalny tha se ai vendosi të "studionte dhe kuptonte Kuranin Famëlartë në detaje" në burg.
 
‘Të gjithë po diskutojnë Islamin, dhe 99 për qind nuk dinë asgjë për të’
 
"Të gjithë rreth meje vazhdimisht diskutojnë mbi Islamin dhe myslimanët, dhe natyrisht 99 përqind e tyre nuk dinë asgjë për të. Por unë kam vendosur të bëhem kampion i Kuranit Famëlartë midis politikanëve rusë jomuslimanë ”, shkroi Navalny, raportoi Beta, duke cituar AFP.
 
Një kritik i ashpër i Kremlinit, Navalny mbijetoi helmimin verën e kaluar, për të cilën u kurua në Gjermani.
 
Ai akuzon Presidentin rus Vladimir Putin dhe shërbimet e tij të inteligjencës për përpjekjen për ta vrarë, gjë që autoritetet ruse e mohojnë, por gjithashtu refuzojnë të hetojnë atentatin.
 
Me të mbërritur në Rusi, Navalny u arrestua dhe u dënua me burg sepse ai shkeli dënimin e mëparshëm me kusht duke shkuar në Berlin.
 
BURIMI: AGJENCITË
n-media.mk